Disco HEAVEN



Και ζήσαμε όλοι καλά και καλύτερα... Έτσι έκλεισε μια ιστορία 28 χρόνων.



Η disco HEAVEN δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 1982 από τον Γιώργο Παπαδημητρίου και τον Οσμάν Χουσέμογλου ο οποίος στα τέλη του 90 αποχώρησε και δημιούργησε το Ice Factory. Από τα μπαρ και τις πίστες της πέρασαν όλα τα κομψά καμάκια καθώς και πολλοί  διάσημοι. Έγιναν πολλά χάπενινγκς και συναυλίες από γνωστά συγκροτήματα και το 1989 κάηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. 

"-Η φωτιά μπήκε τον Απρίλιο του 1989 λίγες μόνο μέρες πρίν την σαιζόν εκείνου του καλοκαιριού. Και λέω ...μπήκε, γιατί δεν ξεκίνησε από μόνη της.Το γεγονός ήταν δραματικό, αλλά η συνέχεια ήταν συγκλονιστική. Μέσα σε λίγες μόνο εβδομάδες το μαγαζί χτίστηκε από την αρχή, πιο όμορφο από πρώτα. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε την αποφασιστικότητα των ιδιοκτητών να μην το βάλουν κάτω, αλλά και την "αυτοθυσία" όλου του προσωπικού, που δούλεψε με μεράκι για την ανοικοδόμηση. Επίσης την ηθική συμπαράσταση όλης της κοινωνίας (ντόπιων και ξένων) που καθημερινά επισκεπτόνταν τον χώρο και ενεθάρρυναν όσους εργαζόταν σε αυτό το τιτάνιο έργο της ...αναγέννησης. Η μέρα των εγκαινίων -μετά από πολλά εμπόδια που έβγαιναν στην πορεία- ήταν ένα πρωτοφανές πανηγύρι για ξεκίνημα τέτοιου μαγαζιού.Τα λουλούδια έφταναν μέχρι τον δρόμο. Υπήρξε μάλιστα και ένα στεφάνι με ευχές. Αξέχαστες ημέρες και απέραντη χαρά μετά τη λύπη που έφερε η ύπουλη ενέργεια της πυρκαγιάς. 
Η φωτιά στο γειτονικό μαγαζί Kailua, δεν είχε καμία απολύτως σχέση με της Heaven. Ούτε σε έκταση, αλλά ούτε σε σκοπιμότητα, γιατί απλά τέτοια δεν υπήρχε. Μάλλον από κάποια απροσεξία πήρε φωτιά η σκεπασμένη με ξερόχορτα εξωτερική πίστα, και κατασβέστηκε αμέσως, χωρίς να προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλη ζημιά. Βοήθησαν μάλιστα στην κατάσβεση και άτομα από το προσωπικό της Heaven, με πυροσβεστήρες.
Αυτά για να μάθουν τα γεγονότα πολλοί που ίσως δεν τα γνωρίζουν."
(Στέλιος Σαβούρδος)















 















































































































































































 
























































































































 







































































































































































































































































































































Σχόλια