"SUPER FM 100,8" O πρώτος ιδιωτικός δημοσιογραφικός σταθμός της Κω 1989



"SUPER FM 100,8..." Ακουγόταν η επιβλητική φωνή στο σήμα του πρώτου δημοσιογραφικού ραδιοφώνου που λειτούργησε στην Κω το 1989. Προέκυψε από την συνεργασία του δημοσιογράφου -"Βήμα της Κω- Γιάννη Ιωαννίδη και του γνωστού κώου επιχειρηματία Λάκη Βαγιανού. Τα studio και τα γραφεία εγκαταστάθηκαν σε ένα άνετο διαμέρισμα ψηλά στον Αμπάβρη γιά καλύτερη κάλυψη σήματος σε μεγαλύτερη περιοχή αλλά και απέραντη θέα. Είχε τα αρτιότερα και τα μεγαλύτερα στουντιο -παραγωγής και επεξεργασίας- στα Δωδεκάνησα με σύγχρονα για την εποχή μηχανήματα. Το δημοσιογραφικό τμήμα ανέλαβε ο Γιάννης Ιωαννίδης με συνεργάτες τον Δημήτρη Χόνδρο και την Πανδώρα Παφίλη. Το διοικητικό τμήμα ανέλαβε ο Λάκης Βαγιανός καί το διαφημιστικό τμήμα  ανατέθηκε στον γράφοντα, Γιάννη Ρέπιτς. Σε λίγο χρόνο, έγινε ο πρώτος σε ακροαματικότητα ραδιοσταθμός στο Βόρειο συγκρότημα της Δωδεκανήσου.



Οι δημιουργοί καί ιδιοκτήτες του SUPER fm Λάκης Βαγιανός και Γιάννης Ιωαννίδης, έχοντας δίπλα τους τον δημοσιογράφο -δεξιά- Δημήτρη Χόνδρο και αριστερά τον μουσικό παραγωγό Γιώργο Βασιλείου στο ΧΑΜΑΜ πάρτι των ΜΜΕ 1997.

Ο Γιάννης Ρέπιτς στην κονσόλα κατά την διάρκεια της μεταμεσονύχτιας εκπομπής του "ΑΟΡΑΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ"


Στα μέσα της δεκαετίας μεταφέρθηκαν οι εγκαταστάσεις του σταθμού στο κέντρο της πόλης και μάλιστα σε ένα ιστορικό κτήριο, στον πλάτανο του Ιπποκράτη.

Η Άννα Αυγούλη στο στούντιο του ραδιοσταθμού στην πλατεία Πλατάνου κατά την διάρκεια της πρωϊνής εκπομπής της.

Η γλυκιά και αείμνηστη φίλη μας Εύα Πικιώνη στο στούντιο σ' ένα διάλειμμα από την εκπομπή της. Πάντα το χαμόγελο στο πρόσωπο και η εγκάρδια υποδοχή της την χαρακτήριζαν.

Ο Γιώργος Αναγνώστου (Γιαουρδήμος) στην κονσόλα με την Ελένη Απέργη (Μουτζούρη). Ο Γιώργος είχε μια επιτυχημένη αθλητική εκπομπή την οποία συνέχισε γιά πολλά χρόνια, και η Ελένη παρουσίαζε μεσημεριάτικη χιουμοριστική εκπομπή επίσης με μεγάλη επιτυχία αλλά έβαζε την φωνή της και σε πολλά διαφημιστικά σποτάκια.

Άλλα δύο στελέχη του SUPER FM που ξεκίνησαν τα πρώτα βήματά τους στο ραδιόφωνο από τον σταθμό. Ο Παύλος Πάτσης ο οποίος παρουσίαζε απογευματινή μουσική εκπομπή με την Σταυρούλα Δημοπούλου στην μέση η οποία ξεκίνησε με διαφημιστικά τρέιλερ και στην συνέχεια πήρε δική της εκπομπή. Η ιστορία και των δύο συνεχίζεται. Ο Παύλος είναι ο ιδιοκτήτης του ραδιοσταθμού CITY 93 και η Σταυρούλα Δημοπούλου παρουσιάζει εκπομπή κάθε πρωϊ στο Δημοτικό ραδιόφωνο.

Τα τηλέφωνα των ακροατών ήταν ασταμάτητα για οποιοδήποτε λόγο...


Ο αείμνηστος φίλος Μιχάλης Γκιτάκος εμφανίστηκε στον Super fm 100,8 στις αρχές του 90 και κατάφερε να καθιερωθεί στο τοπικό ραδιόφωνο με το εκλεπτυσμένο χιούμορ του και τις απίθανες ατάκες του, όπως και με τις φωτογραφήσεις του...

Και η Τζίνα Γιαννούλη έκανε τα πρώτα της βήματα από τον Super fm και γρήγορα έγινε μιά από τις αγαπημένες γυναικείες φωνές του ραδιοφώνου. Η μπάσα αριστοκρατική υφή της φωνής σε κρατούσε γλυκιά παρέα, γι αυτό και ήταν απο τις πιό γαπημένες φωνές στα ραδιοφωνικά σποτ. Η Τζίνα πέρασε απ' όλα τα μεγάλα ραδιόφωνα της Κω και σήμερα παρουσιάζει μουσική εκπομπή στον CITY 93.

Γλυκιά υποδοχή από την Άννα Αυγούλη γιά την επιστροφή μου στον SUPER FM στα μέσα του 90.

Μεσημβρινή χιουμοριστική εκπομπή με τον Γιώργο Τσαντήλα και τον Γιάννη Ρέπιτς στα στούντιο του Αμπάβρη το 1989. Τίτλος εκπομπής "Οι Σκληροί του Αμπάβρη" τίτλος που μας προέκυψε από την γνωστή τηλεοπτική σειρά "Οι Σκληροί του Μαϊάμι".

Καλεσμένοι στην εκπομπή που παρουσιάζαμε με τον αείμνηστο Βασίλη Παναγιώτου, και θέμα τα ΜΜΕ από αριστερά ο Γιάννης Ιωαννίδης, η Μαρία Παπαζαχαρίου και ο Δημήτρης Χόνδρος.

"Οι Σκληροί του Αμπάβρη" επί το έργον. Ο Γιώργος Τσαντήλας επιφορτισμένος με το έργο του τηλεφωνητή, περιμένει να χτυπήσει η συσκευή.

Η πρωταθλήτρια ομάδα βόλει του ΑΝΤΑΓΟΡΑ καλεσμένοι στο studio γιά συνέντευξη. Από δεξιά Γιώργος Σεγραίδος Βασίλης Σεγραίδος καί Κώστας Σεγραίδος.


Πάρτι ΜΜΕ στο ΧΑΜΑΜ και η νέα ομάδα του "Super fm" φωτογραφίζεται γιά το SPLASH. Από αριστερά, Κατερίνα Φιλοπούλου, Στάθης Υφαντής, Εύα Πικιώνη, Βασίλης Παναγιώτου Γιώργος Αναγνώστου.

Η μεγάλη παρέα του SUPER fm στο ΧΑΜΑΜ 1996 από δεξιά ο Γιάννης Πανέρας, η Ρένα Αναγνώστου, ο Παύλος Πάτσης, η Ρένα Παπαδημητρίου, ο Λάκης Βαγιανός και η σύζυγός του Βασιλική, η Μαρία Πολίτου ο Κώστας Σούλης καί ο Γιώργος Αναγνώστου με την σύζυγό του Κατερίνα.

Σε στιγμές έντασης...

Σε στιγμές σκέψεων...

Σε στιγμές ενθουσιασμού...

Ο Βασίλης Παναγιώτου με τον Δημήτρη Χόνδρο και την Μαρία Παπαζαχαρίου καλεσμένους σε κυριακάτικη εκπομπή.



Από τις εκπομπές του Super fm πέρασαν πολλοί γνωστοί έλληνες συνεντευξιαζόμενοι, όπως γιά παράδειγμα στις εκπομπές του Γιάννη Ρέπιτς μίλησαν ο Φρέντυ Γερμανός, ο Λάκης Λαζόπουλος, η Ρούλα Κορομηλά, η Βάνα Μπάρμπα, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Νίκος Καρβέλας, η Πωλίνα, ο Βαγγέλης Γερμανός καί πολλοί άλλοι. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι ο αείμνηστος ροκ τραγουδιστής Παύλος Σιδηρόπουλος έδωσε την τελευταία του συνέντευξη στην εκπομπή. Μια εβδομάδα μετά πέθανε. Επίσης στην ιστορία θα μείνουν και τα πάρτι που διοργανώθηκαν από τον Super fm τα οποία είχαν πάρα πολύ κόσμο, όπως επίσης και η εκπομπή με την εμφάνιση ufo στην Κω.
Στα μέσα του 90 πέρασε στα χέρια του Γιώργου Γιαουρδήμου, Άννας Αυγούλη και Εύας Πικιώνη και συνέχισε μέχρι το 2009 χρονιά πού σταμάτησε την λειτουργία του. 



Σχόλια