ΡΑΔΙΟ ΚΩΣ 98fm Δημοτικό Ραδιόφωνο Κω 1989

Από την κοπή της πίτας (1999) γιά τα 10 χρόνια λειτουργίας του ΔΗ.ΡΑ.Σ. Από αριστερά Αντ. Τσεζμεζής, Χουσεϊν Μακρυχαλιλάκης, Μαρία Πολίτου, Μαρία Παπαζαχαρίου, Μπάμπης Τσατσαρώνης (διευθυντής) κ. Σταματάκης (πρόεδρος ΔΗΡΑΣ) ο κ. Χατζηνικολάου (πρόεδρος Δ.Σ.) ο Γιώργος Κατσάβαρος, Κώστας Στυλιάτης, Γιώργος Πετρής, Γιάννης Κιάρης, Αντώνης Πίττας και καθιστοί αριστερά, Μανώλης Δραμουντανής, Γιώργος Κουζούκας, Μανώλης Οικονόμου, Ντίνος Γιαννάκος, και Στέφανος Χατζηγιακουμής.

Το Δημοτικό ραδιόφωνο και η Τηλεόραση ήταν ο αναμφισβήτητος γίγας των ΜΜΕ στην Κω. Δημιουργήθηκαν το 1989 επί δημαρχίας Κ. Καϊσερλη με διευθυντή γιά λίγο διάστημα τον Μιχάλη Τρικοίλη τον οποίο διαδέχθηκε ο Μπάμπης Τσατσαρώνης. Στεγαζόταν στο ρετιρέ του δημαρχιακού κτηρίου καί ήταν ένας παρεϊστικος και ρομαντικός ραδιοσταθμός, αλλά ο χώρος ήταν μικρός και αναγκαστικά μεταφέρθηκε στο ΑΚΤΑΙΟΝ το 1993 δημιουργώντας πολλά επικριτικά σχόλια όσον αφορά την επιλογή του ιστορικού κτηρίου, όπου στεγάζεται μέχρι καί σήμερα. Η μεταφορά ήταν αναγκαία διότι έπρεπε να μπεί σε πιο επαγγελματικές βάσεις. Ο διευθυντής του σταθμού,  Μπάμπης Τσατσαρώνης, τώρα με νέο πρόεδρο τον κ. Σταματάκη, -είχαν προηγηθεί ο Ιππ. Κουρούνης και ο Μ. Χατζηνικολάου- καταστρώνουν τα επόμενα τηλεοπτικά τους βήματα.

Ο Μπάμπης Τσατσαρώνης στο αγαπημένο του χόμπι την ιππασία.

Ο Κ. Σταματάκης αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας την οικονομική ανταποδοτικότητα ενόψει των τότε εξελίξεων και των νέων προγραμμάτων του δήμου για τα επόμενα χρόνια. Η τηλεθέαση του καναλιού στα μεσημβρινά δελτία ειδήσεων, φθάνει το 70% και οι διαφημίσεις έχουν ανοδική πορεία, όμως κάθε χρόνο επιδοτείται... Γίνανε προσπάθειες ιδιωτικοοικονομικού χαρακτήρα αλλά δεν προχώρησαν. Οι εξελίξεις τρέχουν στον τεχνικό εξοπλισμό αλλά η τηλεόραση αδυνατεί να εκσυγχρονιστεί. Κοστίζουν πολύ ακριβά. Πολλές σκέψεις γιά να κλείσει αλλά κανείς δεν το τολμά. Είναι δημοτικό αγαθό και πρέπει να μείνει σε λειτουργία. Βέβαια οι κριτικές γιά τα επιλεγμένα και τα κομμένα θέματα πέφτουν "βροχή" ένθεν κακείθεν. Στα μέσα της δεκαετίας του 90 ξεκινάει ένας νέος τρόπος λειτουργίας του ραδιοφώνου με τον οποίο, οι παρουσιαστές πληρώνονται από τους χορηγούς και όχι απο τον δήμο. Οι διαφημιζόμενοι δυσανασχετούν με τις πολιτικές λειτουργίες του καναλιού και σιγά-σιγά απέχουν από διαφημιστικές καμπάνιες. 

ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ...

Ο Μπάμπης Τσατσαρώνης στο γραφείου του.
Έτοιμοι γιά την ποπή της πίττας από τον πρόεδρο του Π.Κ. Νίκο Κανταρτζή κάτω από τα βλέμματα του Γιώργου Πετρή (με το μικρόφωνο) του Στέφανου Χατζηγιακουμή, του Μανώλη Οικονόμου, Μπάμπη Τσατσαρώνη, Γιάννη Κιάρη, Μαρία Πολίτου.

Αριστερά η Μαρία Πολίτου υπεύθυνη του διαφημιστικού τμήματος του ΔΗΡΑΣ. Στην συνέχεια και παρουσιάστρια της εκπομπής ΑΤΖΕΝΤΑ.

Ο Μανώλης Οικονόμου στο control του ΔΗΡΑΣ στο κτίριο του ΑΚΤΑΙΟΝ κατά την διάρκεια μοντάζ του δελτίου ειδήσεων.

Μια αναμνηστική με όλους σχεδόν τους τεχνικούς και παρουσιαστές του καναλιού. Από αριστερά Ο Χουσεϊν Μακρυχαλιλάκης (με την κάμερα) δεξιά του ο Κώστας Στυλιάτης (τηλεσκηνοθέτης) ο Γιώργος Πετρής (παρουσιαστής της εκπομπής joker), o Στέφανος Χατζηγιακουμής, ο Μανώλης Οικονόμου, Μαρία Παπαζαχαρίου (την λέει στον Κανταρτζή...), ο Γιάννης Κιάρης (φαίνεται πίσω) ο Γιώργος Κουζούκας, ο Μπάμπης Τσατσαρώνης (πίσω) η Μαρία Πολίτου, ο Μανώλης Δραμουντανής (τεχνικός ΔΗΡΑΣ), πίσω ο Διαμαντής Ρήνος καί δεξιά μια συνεργάτρια του σταθμού. 

Οι δύο τεχνικοί του ΔΗΡΑΣ Μανώλης Δραμουντανής και Μανώλης Οικονόμου στο πάρτι και ζωντανή αναμετάδοση του 1999 στην πλατεία Ελευθερίας.

Ο Γιώργος Πετρής γιά τις ανάγκες της εκπομπής του συνεντευξιάζει την Άννα Αυγούλη καί τον Γιώργο Βασιλείου στο πάρτι του ΔΗΡΑΣ το 1999 στην πλατεία Ελευθερίας

Υπαίθριο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ΔΗΡΑΣ από την πλατεία Ελευθερίας άνοιξη 2000 μς Γιώργο Βασιλείου, Αϊσε Τλε και Χριστόφορο Σουρλίγκα.

Στην βεράντα του ΑΚΤΑΙΟΝ στα 10χρονα του ΔΗΡΑΣ, από αριστερά ο χειρουργός και παρουσιαστής εκπομπής στο ραδιόφωνο του ΔΗΡΑΣ, Μίχας, ο Μπάμπης Τσατσαρώνης, η Σμαράγδα καί ο Κώστας Σούλης.

Άλλη μιά ομάδα του ΔΗΡΑΣ στο πάρτι του 2000 στην πλατεία Ελευθερίας με τον Γιάννη Κιάρη (δημοσιογράφο και παρουσιαστή ειδήσεων) την Μαρία Πολίτου, τον Αντώνη Πίττα (αθλητικογράφος και παρουσιαστής της εκπομπής "Κοντά στα Σπορ") καί τον Χουσεϊν Μακρυχαλιλάκη (κάμεραμεν καί μοντέρ).

Πέρασα κι εγώ τελικά από τον ΔΗΡΑΣ. Καλοκαίρι 2008 σε συνέντευξη με τον Χρήστο Θηβαίο. Πίσω από το τζάμι στην κονσόλα ο Γιώργος Κουζούκας.

Ο Σωκράτης Βασιλειάδης με την βροντώδη φωνή του, παρουσίαζε πρωϊνή ραδιοφωνική εκπομπή, τις παρελάσεις και γενικώς δάνειζε την επιβλητική φωνή του σε διάφορα σποτ. Η απουσία του από τα ΜΜΕ είναι χαρακτηριστική.

Ο Κώστας Στυλιάτης αθηναίος τηλεσκηνοθέτης (Αntena κλπ) στο control της τηλεόρασης. Στα πλαίσια εκσυγχρονισμού με εκπαιδευμένα στελέχη του ΔΗΡΑΣ, προσλήφθηκε στις αρχές του 90, κι έκτοτε συνεχίζει.

Η Πόπη Γερακιού υπήρξε η πιό μικρή τηλεπαρουσιάστρια στην ελληνική τηλεόραση. Ήταν η συμπαρουσιάστρια της εκπομπής "Κυριακάτικη Παρέα" με τον Γιώργο Βενέρη.

Ο Γιώργος Βενέρης δημιουργός και παρουσιαστής της πιό μακροχρόνιας εκπομπής στα Δωδεκάνησα "Κυριακάτικη Παρέα" στο γραφείο του. Ο Γιώργος πριν έρθει στο Δημοτικό ραδιόφωνο ξεκίνησε την καριέρα του από τον "99.7" με Ανδρέα Σταμόγλου.

Ο Χουσεϊν Μακρυχαλιλάκης ο κάμεραμαν του σταθμού και ο μοντέρ του διαφημιστικού τμήματος του σταθμού.

Ο Γιάννης Κιάρης δημοσιογράφος και παρουσιαστής των ειδήσεων μέχρι το 2007. Παραιτήθηκε από το σταθμό επί δημαρχείας Κυρίτση λόγω διαφωνιών με τον πρόεδρο του ΔΗΡΑΣ και συνέχισε στην πρώτη δημοσιογραφική ιστοσελίδα της Κω την aegeanews.gr στην οποία βρίσκεται μέχρι καί σήμερα.

Ο Γιώργος Κατσάβαρος δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε υπεύθυνος του γραφείου τύπου του δημάρχου. Επέστρεψε επί δημαρχείας Κυρίτση με πολλές κόντρες και απουσία από εκπομπές. Εδώ με τον Γιώργο Βενέρη σε ρεπορτάζ.

Ο Γιώργος Κατσάβαρος με τον Κώστα Στυλιάτη σε γιορτινή συνεστίαση των ΜΜΕ.

Η γερμανίδα Γκιζέλα Κέσνερ συνεργάτης του σταθμού στην εκφώνηση των ειδήσεων στο ραδιόφωνο στην γερμανική γλώσσα.


Σχόλια